Brat američkog špijuna ne veruje Rusima: Kažu da su ga prebacili u bolnicu, ali...

Američki državljanin Pol Vilan, osuđen u Rusiji zbog špijunaže, prebačen je u zatvorsku bolnicu, rekao je novinarima njegov brat Dejvid Vilan.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

"Osoblje radne kolonije u IK-17 navodi da je Pol premešten 17. novembra, dan nakon posete predstavnika američke i irske ambasade zatvoru", rekao je brat Dejvid, a prenosi agencija TASS.

Kako je naveo, Pol se nije žalio na bilo kakva zdravstvena stanja koja su zahtevala hospitalizaciju, a i osoblju ambasade je izgledao zdravo i dobro.

Prema njegovim rečima, Pol Vilan je "uvek pominjao kada je prebačen u zatvorsku bolnicu", ali ništa slično nije rekao tokom telefonskog razgovora sa porodicom 23. novembra.

Dejvid Vilan je sugerisao da je njegov brat verovatno prebačen u samicu, navodi ruska agencija.

Komentarišući te informacije, koordinator za strateške komunikacije Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće, DŽon Kirbi, rekao je za NBC kasnije tokom dana da je američka administracija zabrinuta zbog ovog izveštaja.

Kirbi je rekao da američka ambasada u Rusiji pokušava da sazna više o Vilanovom zdravlju putem diplomatskih kanala.

U decembru 2018. godine, Vilan, koji ima državljanstvo SAD, Velike Britanije, Kanade i Irske, uhapšen je u hotelskoj sobi u Moskvi i osuđen je na 16 godina zbog špijunaže.
P

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 610 idi na stranu