Brat američkog špijuna ne veruje Rusima: Kažu da su ga prebacili u bolnicu, ali...

Američki državljanin Pol Vilan, osuđen u Rusiji zbog špijunaže, prebačen je u zatvorsku bolnicu, rekao je novinarima njegov brat Dejvid Vilan.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2022.

09:49

Brat američkog špijuna ne veruje Rusima: Kažu da su ga prebacili u bolnicu, ali...
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

"Osoblje radne kolonije u IK-17 navodi da je Pol premešten 17. novembra, dan nakon posete predstavnika američke i irske ambasade zatvoru", rekao je brat Dejvid, a prenosi agencija TASS.

Kako je naveo, Pol se nije žalio na bilo kakva zdravstvena stanja koja su zahtevala hospitalizaciju, a i osoblju ambasade je izgledao zdravo i dobro.

Prema njegovim rečima, Pol Vilan je "uvek pominjao kada je prebačen u zatvorsku bolnicu", ali ništa slično nije rekao tokom telefonskog razgovora sa porodicom 23. novembra.

Dejvid Vilan je sugerisao da je njegov brat verovatno prebačen u samicu, navodi ruska agencija.

Komentarišući te informacije, koordinator za strateške komunikacije Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće, DŽon Kirbi, rekao je za NBC kasnije tokom dana da je američka administracija zabrinuta zbog ovog izveštaja.

Kirbi je rekao da američka ambasada u Rusiji pokušava da sazna više o Vilanovom zdravlju putem diplomatskih kanala.

U decembru 2018. godine, Vilan, koji ima državljanstvo SAD, Velike Britanije, Kanade i Irske, uhapšen je u hotelskoj sobi u Moskvi i osuđen je na 16 godina zbog špijunaže.
P

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: