Ćorci?

Rusija ispaljuje nenaoružane krstareće rakete, dizajnirane da nose nuklearne bojeve glave na ciljeve u Ukrajini, rekao je visoki američki vojni zvaničnik.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2022.

07:40

Ćorci?
EPA-EFE STR

Taj zvaničnik, koji je zahtevao anonimnost, dodaje da je cilj Moskve da iscrpi kijevske zalihe protivvazdušne odbrane, rekao je visoki američki vojni zvaničnik.

Prethodno je britanska vojna obaveštajna služba navela da Rusija "verovatno" uklanja nuklearne bojeve glave sa krstarećih projektila i ispaljuje ih na Ukrajinu, prenosi Rojters.

"To je svakako nešto što oni pokušavaju da urade kako bi umanjili uspešnost sistema protivvazdušne odbrane koje koriste Ukrajinci", saopštio je zvaničnik.

Dodaje i da je porast ruskih raketnih udara u Ukrajini delimično osmišljen kako bi se iscrpele kijevske zalihe raketa protivvazdušne odbrane i kako bi Rusija konačno postigla dominaciju na nebu iznad Ukrajine.

U izveštaju obaveštajnih službi analizirane su fotografije na kojima su prikazane olupine krstareće rakete iz vazduha ispaljene na Ukrajinu, za koje se pretpostavalja da su proizvedene 1980-ih i da pripadaju ruskim nuklearnim sistemima, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: