Priština pripadnike KBS šalje na Foklandska ostrva

Vlada Kosova je zatražila od Skupštine da usvoji odluku o slanju sedam pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) na Foklandska ostrva.

Izvor: Kosovo online

Sreda, 30.11.2022.

11:30

Priština pripadnike KBS šalje na Foklandska ostrva
EPA-EFE Valdrin Xhemaj

Kako je istaknuto na današnjoj 110. elektronskoj sednici, ta misija će trajati do tri godine, sa mogućnošću produžetka roka.

KBS će u misiji biti pod komandom Oružanih snaga države domaćina i finansijski će biti pokriveni iz budžeta Kosova.

„Skupštini Kosova je predloženo usvajanje Odluke o upućivanju Kontingenta Bezbednosnih snaga Kosova u inostranstvo, odnosno upućivanje u operaciju podrške miru, shodno Sporazumu u vezi sa prilogom Osoblje bezbednosnih snaga Kosova u četi pešadijske vojske na Foklandskim ostrvima. Misija KBS će podržavati mir na Foklandskim ostrvima i tokom ove misije će biti predmet sporazuma potpisanog sa Ujedinjenim Kraljevstvom. U ovu misiju biće poslato sedam pripadnika KBS i ona može trajati do tri godine sa mogućnošću produženja. KBS u ovoj misiji biće pod komandom Oružanih snaga zemlje domaćina i biće finansijski pokriveni iz budžeta Kosova“, rečeno je na sednici Vlade Kosova, prenosi portal Kosovo online.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: