Pentagon ne odustaje; NATO će naoružati Ukrajinu modernim sistemima

Zemlje-članice NATO vode diskusiju o mogućim isporukama sistema PVO sistema "Patriot“ Ukrajini.

Izvor: Sputnjik

Utorak, 29.11.2022.

18:21

Pentagon ne odustaje; NATO će naoružati Ukrajinu modernim sistemima
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

"Razgovaramo o isporukama novih sistema, kao što je ‘Patriot’ i sada se vodi diskusija o tome. Diskusija se tiče i toga da se garantuje da su već isporučeni sistemi efikasni i da funkcionišu", rekao je on.

„Razgovaramo o isporukama novih sistema, kao što je ‘Patriot’ i sada se vodi diskusija o tome. Diskusija se tiče i toga da se garantuje da su već isporučeni sistemi efikasni i da funkcionišu“, rekao je on.

Istovremeno, i u Pentagonu su saopštili da razmatraju snabdevanje Ukrajine svim vidovima PVO odbrane, uključujući i sistem "Patriot".

"PVO je naš najveći prioritet i tragamo za svim mogućnostima kako da pomognemo Ukrajini", rekli su predstavnici Pentagona na brifingu za novinare.

Podsetimo, stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja upozorio je nedavno da značajan deo oružja, koje zapadne zemlje isporučuju Kijevu, dolazi do terorista.

"Bilo bi naivno verovati da se naoružanje i finansijska podrška koju Zapad pruža Ukrajini, koristi prema nameni. Ukazivali smo na veliki broj činjenica o tome da velika količina naoružanja pada u ruke terorista i kriminalaca, podstičući sukobe širom sveta, a i velika količina se krade“, izjavio je Nebenzja u svom obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: