Rjabkov upozorava Ameriku: Rizici od direktnog sukoba rastu

Razmena zarobljenika između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država poslužila bi kao pozitivan signal za bilateralne odnose između naše dve zemlje.

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2022.

16:22

Rjabkov upozorava Ameriku: Rizici od direktnog sukoba rastu
EPA-EFE/MIGUEL GUTIERREZ

Ovo je poručio danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkovna na konferenciji za novinare.

"Rekao bih da mi trenutno nemamo dijalog i ne možemo u potpunosti da osetimo dinamiku (naših odnosa). Želim da naglasim, ako bi se ta razmena zarobljenika dogodila, to bi svakako poslužilo kao pozitivan pokazatelj da odnosi Rusije i Sjedinjenih Država nisu toliko beznadežni", rekao je ruski diplomata novinaru TAS S.

Prema rečima Rjabkova, Sjedinjene Države su po tom pitanju zloupotrebljavale diplomatske metode.

Rusija poslala upozorenje

Rusija pokušava da natera Sjedinjene Američke Države da shvate kako sve veća uključenost Vašingtona u rat u Ukrajini nosi sve veće rizike, rekao je u utorak zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, objavile su ruske novinske agencije, a prenosi Reuters.

Moskva se opet žalila da zapadna vojna podrška Ukrajini odugovlači sukob, dok postoji i rizik od direktnog sukoba Rusije i Zapada.

"Šaljemo signale Amerikancima da je njihova linija eskalacije i sve dubljeg uplitanja u ovaj sukob prepuna strašnih posledica. Rizici rastu", kazao je Rjabkov, prenosi ruska agencija Interfax.

Kijev i Zapad poručuju da je Rusija odgovorna za svaku dodatnu eskalaciju nakon što je ničim izazvana izvršila invaziju na Ukrajinu 24. februara, okupirala dodatne delove ukrajinske teritorije i pretila da će upotrebiti nuklearno oružje, prenosi Hina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: