Kineski ambasador u Velikoj Britaniji pozvan na razgovor

Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije pozvalo je na razgovor kineskog ambasadora u Londonu zbog napada kineske policije na dopisnika Bi-Bi-Sija

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2022.

12:02

Kineski ambasador u Velikoj Britaniji pozvan na razgovor
Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Britanski novinar je izveštavao sa protesta u Šangaju, preneo je danas londonski dnevnik Ivning Standard, ali iz britanskog ministarstva za sada nema potvrde ove informacije.

Proteklih dana demonstranti su u nekoliko gradova širom Kine protestovali protiv strogih anti-kovid mera, demonstrirajući građansku neposlušnost koja je bez presedana od kako je na čelu države predsednik Si Đinping.

Bi-Bi-Si je ranije preneo da je njihov dopisnik Ed Lorens pretučen i s lisicama na rukama sproveden u pritvor dok je "pokrivao" proteste u Šangaju.

"Zadržan je nekoliko sati pre nego što je pušten. Tokom hapšenja, policija ga je tukla i udarala nogama iako je bio na dužnosti kao akreditovani novinar", navodi se u izveštaju Bi-Bi-Sija.

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova osporilo je ove navode i saopštilo da se novinar nije legitimisao kao izveštač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: