Kina im zapušila usta: Igrate ulogu žrtve

Kina je država vladavine zakona i sva prava i slobode kineskih građana su zaštićena, ali se moraju ostvarivati u okviru zakona.

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2022.

10:17

Kina im zapušila usta: Igrate ulogu žrtve
Alan/Depositphotos/ilustracija

Tako je kinesko ministarstvo spoljnih poslova odgovorilo na pitanje novinara o protestima u toj zemlji tokom vikenda.

Novinari ne bi trebalo da se bave aktivnostima koje nisu povezane sa njihovim zanimanjem, saopštilo je kinesko ministarstvo inostranih poslova nakon što je Bi-Bi-Si objavio da je jedan od njegovih novinara napadnut i priveden dok je izveštavao o protestima u Šangaju tokom vikenda.

"BBC igra ulogu žrtve", rekao je portparol ministarstva Džao Liđijan na redovnoj konferenciji za novinare u Pekingu, preneo je Rojters.

Posle požara u četvrtak u Urumćijau, kada je u stambenom bloku stradalo desetoro ljudi, u Kini su tokom vikenda održani protesti protiv kovid mera.

Stanovnici grada Urumćija sukobili su se sa nadležnima, probijajući zaštitnu ogradu i uzvikujući „stop kovid lokdaunu“.

Jedan od stanovnika je posle požara za BBC ispričao da su ljudi koji su živeli u zgradama zahvaćenim plamenom bili sprečeni da napuste domove.

Kineski državni mediji demantuju takve navode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: