Rusi naišli na otpor: Ukrajinci žestoko odreagovali

Ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su ukrajinske snage u poslednja 24 sata odbile brojne ruske napade na istoku zemlje.

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2022.

09:37

Rusi naišli na otpor: Ukrajinci žestoko odreagovali
Foto: Profimedia

Ukrajinci navode da su područja na severoistoku zemlje, u oblasti Harkov, napadnuta minobacačima i artiljerijom.

Ukrajina je u poslednja 24 sata odbila ruske napade na gradove Novoselivske i Bilohorivka u Lugansku i gradove Serebrijanka, Vernnjokamjanska, Jakovlivka, Pervomajska, Opitna, Nevelske i Krasnohorivka u Denjeku, navodi se u izveštaju. Dodaje se da su Rusi lansirali devet projektila i 13 vazdušnih udara.

Rusi su usredsređeni na ofanzivna dejstva u oblastima Bahmuta i Avdijevke u Donjecku, a Ukrajinci su, kako se navodi, uzvratili udarima na "tri oblasti gde je bilo koncentrisano ljudstvo, naoružanje i vojna tehnika neprijatelja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: