Ukrajinci planirali da detoniraju bombu na pijaci; Hitno se oglasio FSB

Ukrajinske vlasti planirale su da detoniraju bombu na pijaci u gradu Melitopolju u ruskoj Zaporoškoj oblasti, saopštila je FSB u ponedeljak.

Izvor: Sputnjik

Ponedeljak, 28.11.2022.

12:39

Ukrajinci planirali da detoniraju bombu na pijaci; Hitno se oglasio FSB
EPA/SERGEI ILNITSKY

Dodaje se da su osumnjičeni privedeni i da su primljeni na zaveru.

Kako je saopštio FSB, trojica ukrajinskih državljana, uključujući dvojicu koji su ranije bili osuđivani u Ukrajini, uhapšeni su dok su se vozili na lice mesta kako bi postavili eksploziv. Oni su prevezeni u Moskvu i optuženi za terorizam i ilegalno posedovanje oružja.

FSB je objavio snimak dvojice muškaraca zamagljenih lica, koji su rekli da su ih regrutovale ukrajinske tajne službe. Jedan čovek je tvrdio da su ukrajinski zvaničnici obećali da će ga "skinuti sa ulice” zbog pljačke ako pristane da otputuje u Melitopolj i tamo izvede "eksploziju na javnom mestu” .

Uhapšeni je dodao da mu je data lokacija za skladište oružja, u kojem je pronašao dva pištolja, jednu granatu i "eksploziv sa detonatorima".

Još uvek nema reakcije ukrajinskih vlasti na ovu informaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: