Uhapšena nećaka vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija

Nećaka iranskog vrhovnog verskog vođe ajatolaha Ali Hamneija, opozicionarka Faride Moradkani uhapšena je u Iranu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2022.

12:22

Uhapšena nećaka vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija
Tanjug/Office of the Iranian Supreme Leader via AP

Ona je uhapšena nakon što je pozvala strane vlade da prekinu sve veze sa Teheranom zbog nasilnog gušenja protesta izazvanih smrću mlade Iranke u policijskom pritvoru.

"Slobodni svete, budi sa nama. Poručite svojim vladama da prestanu da podržavaju ovaj smrtonosni režim koji ubija decu. Ovaj režim nije odan nijednom verskom principu i ne poznaje nikakva pravila, osim sile i održavanja na vlasti", poručila je Moradkani u video izjavi koju je podelio na internetu njen brat pre hapšenja, preneo je Si-En-En (CNN).

Moradkani je rekla da u ovom, kako je navela, kritičnom trenutku istorije, čitavo čovečanstvo primećuje da se iranski narod, praznih ruku, sa hrabrošću bori sa zlim silama.

Takođe je kazala da su Iranci u ratu sa vladama koje podržavaju iranski režim i pozvala demokratske zemlje da opozovu svoje predstavnike iz Irana i proteraju predstavnike Irana iz svojih zemalja.

Iranski režim je i ranije hapsio Moradkani, podseća CNN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: