"Rusija će pobediti, biće nas 200 miliona, a onda lagano Balkan, Poljska..."

Moskva -- Na ruskoj državnoj televiziji, u toku rasprave o planiranoj ruskoj strategiji tokom sledeće decenije, stručnjaci naveli da će Rusija pripojiti susedne zemlje.

Izvor: index.hr
Podeli
EPA/BORIS PEJOVIC/Ilustracija
EPA/BORIS PEJOVIC/Ilustracija

Prema rečima ruskog filologa Nikolaja Vavilova, koji je učestvovao u emisiji na kanalu Rusija 1, susedne zemlje će biti pripojene Rusiji u "jedan veliki ruski dom", sa eventualnim širenjem na Balkan i Poljsku.

"Sada s jedne strane mnogi imaju razloga za očajavanje, ali ako pogledate stvari iz druge perspektive, Rusija se pobednički bori protiv više od milijardu Zapadnjaka. Tokom cele ove godine Zapad nije uspeo da savlada Rusiju. Svaki prosečan Rus će se složiti sa mnom – imamo toplu vodu, hranu, poslove, gradski prevoz funkcioniše. Naša ekonomija se rekonstruiše", rekao je Vavilov.

"Zapravo se radi o pobedi Rusije. Nema izolacije za nas, pogotovo sada kada nam se pridružila Kina. Pridružili su nam se i Indija, jugoistočna Azija, Afrika i Latinska Amerika. Nema izolacije jer smo pobednici u ovoj masovnoj specijalnoj operaciji", dodao je.

"Ja sam filolog. Ukrajinski je dijalekt ruskog jezika. Ukrajinski jezik ne postoji. Postoji samo ukrajinski dijalekt. Za proučavanje ovog dijalekta su vam potrebne dve sedmice. Uglavnom, zašto nas se Zapad toliko boji? Neprijatelj je pred Moskvom. I ako Zapad ništa ne može da učini, za 10, 15 ili 20 godina ćemo povratiti svu teritoriju", kazao je Vavilov.

"Pripojićemo sve te nacije koje tvrde da su nezavisne u jedan veliki ruski dom. Šta to znači? U Evropi s 500 miliona stanovnika postojaće kolektiv od 200 miliona ljudi koji govore ruski i koji može smireno položiti pravo na Balkan, Poljsku i tako dalje", izjavio je ruski filolog.

"Ima 80 miliona Nemaca, uključujući Pakistance, Turke i Arape. Ima 60 miliona Engleza, takođe uključujući Pakistance i druge. U istočnoj Evropi će se pojaviti vodeća nacija. Zapad neće moći ništa učiniti", dodao je.

"Za 10 do 15 godina će se pojaviti ogromna zajednica. Šta to znači? To znači da ćemo sa sebe zbaciti 20 ili 30 godina staro odelo, iznošeno odelo globalizma. Trebamo da ga zamenimo za novu ideologiju, nova načela, nove društvene i političke strukture", zaključio je Vavilov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 610 idi na stranu