Blinken: Hvala Albaniji

Državni sekretar SAD Entoni Blinken uputio je čestitku albanskom narodu povodom obeležavanja 110. godišnjice od proglašenja nezavisnosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2022.

11:40

Blinken: Hvala Albaniji
EPA-EFE/ATHIT PERAWONGMETHA / POOL

Blinken je naglasio da je podrškom Ukrajini Albanija pokazala liderstvo i hrabrost, preneo je portal Kosovo online pisanje prištinske štampe.

"Sjedinjene Države su imale čast da rade zajedno sa Albanijom u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, dok vi nastavljate da dajete snažan doprinos na globalnoj sceni“, rekao je Blinken.

Kako je Blinken naglasio, Sjedinjene Države sa ponosom slave 100. godišnjicu diplomatskih odnosa SAD i Albanije i širokog i snažnog partnerstva koje su zajedno izgradile.

Za SAD "vredni doprinosi Albanije kao saveznika u NATO pomažu da Alijansa ostane jaka, spremna i odlučna".

"SAD takođe zahvaljuju Albaniji na partnerstvu i podršci u premeštanju Avganistanaca. Bajdenova administracija će ostati posvećena podršci Albaniji na njenom transatlantskom putu", rekao je Blinken.

Američki sekretar je u čestitki naveo da SAD i Albanija zajedno rade na borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

"Da obezbedimo energiju uz unapređenje naše zajedničke klimatske agende za Evropu i da ojačamo sajber odbranu", naveo je Blinken.

Blinken je dodao da SAD ponosne što stoje rame uz rame sa albanskim narodom.

"Počinjemo sledeći vek naših odnosa i ponosni smo što stojimo rame uz rame sa albanskim narodom“, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: