Neutralisan "super kartel" trgovaca drogom

U šest različitih zemalja vlasti su udružile snage kako bi neutralisale "super kartel" trgovaca drogom koji kontrolišu oko jedne trećine trgovine kokainom u EU.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2022.

11:18

Neutralisan
zeferli@gmail.com/depositphotos/ilustracija

Kako je danas saopštio Evropol, tokom istrage uhapšeno je 49 osumnjičenih, a poslednja serija racija širom Evrope i Ujedinjenih Arapskih Emirata održana je između 8. i 19. novembra.

Navodi se da su policijske snage uključene u "Operaciju pustinjsko svetlo" ciljale i "komandno-kontrolni centar i logističku infrastrukturu trgovine drogom u Evropi".

Više od 30 tona droge zaplenjeno je tokom istraga koja se vodi u Španiji, Francuskoj, Belgiji, Holandiji i UAE uz podršku Evropola.

Evropol je naveo da je američka uprava za borbu protiv narkotika takodje imala ulogu u rušenju organizacije, koja je takođe bila umešana i u pranje novca.

"Obim uvoza kokaina u Evropu pod kontrolom i komandom osumnjičenih je bio ogroman", naveo je Evropol i dodao da su osumnjičeni koristili šifrovane komunikacije za organizovanje isporuka droge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: