Australija prvi put u osam godina može da odahne?

Australija je snizila nivo pretnje od terorizma sa "verovatnog" na "mogući" prvi put u osam godina, navodeći kao razlog "smanjeni rizik od napada ekstremista".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.11.2022.

10:58

Australija prvi put u osam godina može da odahne?
Foto:Shutterstock/Novikov Aleksey

Nivo pretnje je podignut 2014. godine zbog zabrinutosti oko broja Australijanaca za koje se veruje da se u inostranstvu bore sa islamističkim militantnim grupama i verovatnoćom izvršenja terorističkih napada u kojima bi učestvovali oni koji su radikalizovani u Iraku ili Siriji, preneo je Rojters.

Međutim, australijska Bezbednosno-obaveštajna organizacija (ASIO) saopštila je da faktori koji su doveli do visokog nivoa pretnje više ne postoje ili su opstali samo u manjem stepenu.

"Iako Australija ostaje potencijalna meta teroristima, manje je ekstremista koji nameravaju da izvrše napad u našoj zemlji", rekao je novinarima Majk Brdžiz, generalni direktor ASIO, napominjući da ova promena ne znači da su sve pretnje od terorizma nestale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: