Teroristi Al Šababa napali hotel blizu predsedničke palate; Političari skakali kroz prozore

Somalijski islamski militanti napali su večeras hotel u kojem se nalazi restoran za vladine zvaničnike u glavnom gradu Mogadišu, preneo je Rojters.

Izvor: Tanjug/thenationalnews

Ponedeljak, 28.11.2022.

08:22

Teroristi Al Šababa napali hotel blizu predsedničke palate; Političari skakali kroz prozore
EPA-EFE/SAID YUSUF WARSAME

Teroristička grupa Al Šabab, koja je povezana sa Al Kaidom i kontroliše delove zemlje, preuzela je odgovornost za napad, rekavši da je ciljala obližnju predsedničku palatu.

"Prodrmala nas je jaka eksplozija, nakon koje smo čuli pucnjavu. Sedimo u kućama i slušamo kako puca", rekao je Ahmed Adbulahi, koji živi u blizini centra.

Napadači su upali u Vilja Rose hotel, ali se još ne zna koliko ih je, rekli su policijski zvaničnici.

Neki vladini zvaničnici su se spasili tako što su pobegli kroz prozore.

Al Šabab, povezan sa Al Kaidom, koji kontroliše velike delove zemlje, preuzeo je odgovornost za napad, objavivši da im je cilj bila predsednička palata koja se nalazi nedaleko od hotela.

Snage bezbednosti reagovale su na napad Al Šababa na hotel u prestoničkom okrugu Bondhere, objavila je državna televizija SNTV na Tviteru.

"Snage su spasile vladine zvaničnike i građane koji su bili zarobljeni u zgradi", navodi se u objavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: