"O Bože dragi"; Milanović: Ne dozvoljavam da se narodima nabijaju kompleksi

Hrvatski predsednik Zoran Milanović pozvao je danas novinare da prestanu da, kako je rekao, da manipulišu njegovim izjavama o Srebrenici.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Hrvatski predsednik je poručio da nedozvoljava da se narodima nabijaju kompleksi, bilo da se radi o Srbima ili Hrvatima u slučaju Jasenovca.

Na pitanje novinara o nastupima u medijima hrvatskog predsednika, izjavama o BiH, kao i protivljenju obuci ukrajinskih vojnika, Milanović je najpre uzdahnu i rekavši:"O Bože dragi".

"Obojica (Borut Pahor i on) smo bili i premijer i predsednik i imamo zadatak i misiju da branimo interese svojih država i nacija onako kako ih vidimo i doživljavamo u okviru zajedničkih normi...", kazao je Milanović i dodao:

"Vlada ima ogromnu ingerenciju, no ne i baš svu, osećam dužnost da im se suprotstavim, pogotovo kad su u pitanju angažovanja Hrvatske vojske u kritičnim situacijama. Kad su u pitanju vojska i nacionalna sigurnost, prema Ustavu, najviše odgovaram ja, a ne HDZ, inače bi to prešlo u diktaturu", rekao je Milanović na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon razgovora sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom.

Napomenuo je da mu je žao što Pahor mora ovo da sluša i dodao da je novinar njegovog gosta iz Slovenije doveo u situaciju da ocenjuje njegov mandat kao u Supertalentu.

Zatražio je od medija da prestanu da manipulišu njegovim izjavama o Srebrenici. "Ne dozvoljavam da se narodima nabijaju kompleksi, bilo da se radi o Srbima ili Hrvatima u slučaju Jasenovca", rekao je Milanović, prenela je Hina.

Pahor je u dvodnevnoj oproštajnoj poseti Hrvatskoj na kraju svog dvostrukom mandata šefa slovenačke države.

Tokom dana sastaće se sa premijerom Andrejem Plenkovićem i predsednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 76 idi na stranu