"Ubijajte Afrikance, a ne pitbulove"

U Južnoj Africi je uhapšena žena, Belinda Magor, nakon što je procurila glasovna poruka u kojoj je pozivala da se ubijaju Afrikanci, a ne pitbulovi.

Izvor: B92

Nedelja, 27.11.2022.

09:51

Ilustracija: GettyImages

Policija Gautenga potvrdila je da je otvorena istraga i pokrenut postupak protiv osumnjičene.

Portparol policije, potpukovnik Mavela Masondo, rekao je da je 60-godišnja žena uhapšena i puštena istog dana uz upozorenje da se pojavi pred sudom 27. marta. 2023. godine.

Premijer Gautenga Panjaza Lesufi potvrdio je da je Belinda Magor privedena zbog skandaloznih poruka i zahvalio se policiji što je brzo reagovala.

TimesLive je izvestio da je glasovna poruka počela da kruži društvenim mrežama u sredu nakon što je procurila sa Whatsapp grupe pod nazivom "Pit bulls be my voice".

U glasovnoj poruci koja traje jedan minut i sedam sekundi, žena koja je kasnije identifikovana kao Magor, je rekla: "Estel, potpuno se slažem s tobom. Ono što ja kažem je: Zabranite "crnce". Oni siluju, kradu, ubijaju, gore nego što bi bilo koji pitbul mogao, i izvlače se. Zabranite one koji donose zakone, zabranite Ekurhulenija, zabranite "crnca". Pronađite sve crne žene i isečite im materice i jajnike da ne mogu da se razmnožavaju, jer svi su oni isti." "Veoma sam strastvena u vezi sa ovim. Zabranite ih, ubijte ih, upucajte ih, otarasite ih se jer su oni problem — ne pitbulovi, ne životinje. Životinje su prelepe i zaslužuju topao krevet, hranu, ljubav, pažnju i sve ostalo. Bog je stvorio te životinje. Ko je stvorio crnog čoveka? Mislite li da je Bog? Ja ne mislim", čuje se kako Magor izgovara u stravičnoj poruci mržnje.

Južnoafrički mediji su kontaktirali Belindu Magor nakon puštanja iz pritvora, a ona je svoje ponašanje objašnjavala kao posledicu dijabetesa.

"Zbog svoje bolesti ne mogu da se skoncentrišem, dešava se da doživim pomračenje uma, ali se na sreću ne dešava često, koristim insulin", rekla je Magor za medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: