Mask saopštio: "Na izborima 2024..."

Ilon Mask izjavio je da bi podržao guvernera Floride, republikanca Rona de Santisa na predsedničkim izborima 2024. godine, ukoliko se bude kandidovao.

Izvor: Tanjug

Subota, 26.11.2022.

10:11

Mask saopštio:
Foto:EPA/CHRISTIAN MARQUARDT / POOL

De Santis je ranije ovog meseca pobedio demokratu Čarlija Krista za više od 20 odsto u trci za guvernera Floride, pa je ostao na funkciji prvog čoveka ove američke države, dok Rojters ocenjuje da je postao zvezda u usponu kod republikanaca.

Politički eksperti su visoko ocenili de Santisa, koji je viđen kao potencijalni izazivač Donaldu Trampu u okviru stranke, kada je reč o kandidaturi Republikanske stranke za predsedničke izbore 2024. godine.

Tramp je pre 10 dana objavio da će se ponovo kandidovati na izborima 2024. godine.

"Moja želja za predsedničke izbore 2024. godine je da kandidat bude neko ko je razuman i centrista istovremeno. Nadao sam se da bi to mogao da bude neko iz Bajdenove administracije, ali sam se dosad razočarao", naveo je Mask na Tviteru.

Na pitanje da li bi podržao de Santisa 2024, Mask je odgovorio potvrdno.

"Kao podsetnik, bio sam velika pristalica predsedništva Obama-Bajden i (nevoljno) sam glasao za Bajdena ispred Trampa", dodao je novi vlasnik Tvitera.

Upitan da prokomentariše Maskovu podršku, de Santis se nasalio.

"Pozdravljam podršku Afroamerikanaca, šta drugo da kažem", rekao je de Santis, aludirajući da je Mask, koji je belac, odrastao u Južnoj Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: