Šef delegacije EU: "Kosovo i Srbija hitno treba da se fokusiraju na pregovore"

Šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre rekao je da Kosovo i Srbija hitno treba da se fokusiraju na pregovore, prenosi Reporteri.

Izvor: Kosovo online

Subota, 26.11.2022.

18:07

Šef delegacije EU:
EPA-EFE/ STEPHANIE LECOCQ

Žiofre je najavio da će visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj uskoro pozvati obe strane na dalje pregovore.

"Potrebno je da strane ulože maksimalnu energiju da postignu pravno obavezujući sporazum za normalizaciju odnosa. EU je odlučna da radi sa Prištinom i Beogradom na postizanju sporazuma“, rekao je Žiofre.

On je dodao da je sporazum o tablicama, koji su Priština i Beograd postigli u sredu, sprečio dalje tenzije, i dodao da se svi dogovori postignuti u Briselu moraju primeniti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: