U Horgošu zavladao strah: "Uveče ne smemo da izlazimo iz kuće"

Stanovnici Horgoša, dan nakon pucnjave među migrantima, kažu da se plaše za svoju i bezbednost svojih bližnjih.

Izvor: Tanjug

Petak, 25.11.2022.

13:38

U Horgošu zavladao strah:
EPA-EFE/ZOLTAN GERGELY KELEMEN HUNGARY OUT

"Videla sam pucnjavu na video snimku. Ja posle 18 sati ne smem da izlazim iz kuće i sve više se plašim za svoju bezbednost", rekla je jedna meštanka Horgosa za Tanjug.

Njen sugrađanin kaže da pucnjavu nije čuo, ali da mu je komšija preneo da su došle i Žandarmerija i policija zbog tog događaja.

Još jedan stanovnik tog mesta na severu zemlje, tik uz granicu sa Mađarskom, kaže da sve što se dešava u Horgošu "više nije prirodno".

Prema njegovim rečima, migranti se ponašaju kao da je Srbija njihova zemlja, a da su građani Srbije gosti, dok, tvrdi, u vezi sa tim "niko ništa ne preduzima".

"Juče sam se nalazio u prodavnici kada smo čuli pucnjavu i počeli da trčimo. Neki su hteli da idu za migrantima, ali sam ih sprečio rekavši im da oni nose oružje i da su opasni", ispričao je ovaj meštanin.

On je dodao da građane Srbije policija kažnjava ukoliko kod sebe nemaju ličnu kartu, dok se migranti regularno kreću ovom državom bez papira, pa i sa oružjem.

U Horgošu je sinoć došlo do pucnjave među migrantima, a trenutno su pripadnici MUP-a na području Subotice gde je, privedeno više od 600 iregularnih migranata.

Policija je noćas započela sa detaljnom pretragom terena i na licu mesta zatekla šest migranata, među kojima jednog starosti oko 20 godina sa dve prostrelne rane u grudima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: