Rat - dan 274: Mrtvi u Hersonu; Granatiranje u toku; "Moramo vratiti sve"; 70 odsto i dalje bez struje

Završen je 274. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.11.2022.

07:30

Rat - dan 274: Mrtvi u Hersonu; Granatiranje u toku;
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je demantovao saopštenja da je ruskom lideru Vladimiru Putinu pre samita G20 navodno predat nacrt mirovnog sporazuma sa Ukrajinom.

Ukrajinska vlada pozvala je građane Hersona da se tokom zime evakuišu u bezbednije regione zemlje. Zbog restrikcija struje u Kijevu ova zima mogla bi biti najgora od Drugog svetskog rata, kaže gradonačelnik. Širom Ukrajine otvaraju skloništa sa grejanjem, strujom i vodom.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je da se ukrajinski zdravstveni sistem "suočava sa najmračnijim danima rata do sada". Ukrajina će zatražiti hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj bi tema bila najnoviji ruski udari na objekte za proizvodnju električne energije, izjavio je danas predsednik Volodimir Zelenski.

"Ubistva civila i uništavanje civilne infrastrukture su akti terora. Ukrajina će nastaviti da zahteva odlučan odgovor sveta na ove zločine", napisao je Zelenski na Tviteru.
  • Sve vesti u vezi sa Ukrajinom čitali ste u našem LIVE BLOGU ili na stranici ISTOČNI FRONT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: