"Misliš da mi treba rat sa Rusijom?"

Poljski predsednik Andžej Duda rekao je, kada je nedavno raketa pala na istok Poljske, da ne bi želeo da taj incident dovede do rata sa Rusijom.

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA-EFE/PAWEL SUPERNAK POLAND OUT
EPA-EFE/PAWEL SUPERNAK POLAND OUT

Poljski predsednik je to izjavio u razgovoru sa ruskim komičarima Vladimirom Kuznjecovim (Vovan) i Aleksejem Stoljarovim (Leksus), koji su ga tada pozvali i lažno se predstavili kao francuski predsednik Emanuel Makron.

U snimku, koji je danas objavljen na društvenim mrežama komičara, navodni Makron pita predsednika Dudu da li dovodi u vezu incident sa stalnim zahtevima ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog za nove isporuke oružja. Na to je, kako se prenosi, predsednik Poljske odgovorio: "Verujte mi, izuzetno sam oprezan. Ne krivi Ruse. Emanuele, da li misliš da mi treba rat sa Rusijom? Ne. Veruj mi, ne želim to".

Vovan i Leksus su ruski komičari Vladimir Kuznjecov i Aleksej Stoljarov, poznati po svojim šalama u kojima telefonski pozivaju poznate ličnosti. Duo se često šali na račun onih koji su kritični prema ruskoj vladi ili ruskoj spoljnoj politici.

Raketa je 15. novembra pogodila selo Prževodov na istoku Poljske na granici sa Ukrajinom, kada je poginulo dvoje ljudi. Poljski predsednik je tada rekao da je projektil pripadao ukrajinskim PVO snagama i da je reč o nenamerno izazvanoj nesreći. Rusko ministarstvo odbrane je tada saopštilo da je raketa ispaljena iz ukrajinskog sistema protivvazdušne odbrane S-300, podseća ruska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 610 idi na stranu