Kurti se hitno oglasio: Za 48 sati VIDEO

Vlasti privremenih institucija u Prištini odložile su primenu odluke o kažnjavanju onih koji nisu izvršili preregistraciju vozila za 48 sati.

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2022.

07:16

Kurti se hitno oglasio: Za 48 sati VIDEO
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti objavio je to sinoć na Tviteru.

Odluka je doneta na zahtev Sjedinjenih Američkih Država, a Kurti se tim povodom zahvalio američkom ambasadoru DŽefu Hovenijeru na posvećenosti i angažovanju.

"Prihvatam njegov zahtev za 48-časovno odlaganje izricanja kazni za nelegalne KM (i druge) automobilske tablice. Srećan sam što ću raditi sa SAD i EU na pronalaženju rešenja u naredna dva dana", naveo je Kurti na svom nalogu na Tviteru.

Ambasador Hovenijer je objavio kratko saopštenje da su SAD, kako je rekao, zabrinute što lideri tzv. Kosova i Srbije nisu postigli sporazum o rešenju trenutne krize na Kosovu i Metohiji.

"Pitali smo vladu (tzv.) Kosova da odloži za 48 sati primenu i dozvoli EU i SAD da se ubuduće angažuju u pronalaženju rešenja", naveo je on.

Na severu mirno

TV Prva nalazi se na Jarinju, a Milena saopštila je kakva je situacija na prelazu nakon Kurtijeve odluke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: