Vučić nakon sastanka sa Srbima sa KiM: "Samo hoćemo da sačuvamo svoje" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se noćas sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.11.2022.

07:00

Vučić nakon sastanka sa Srbima sa KiM:
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Poručio je da je vreme da kao narod pokažemo ozbiljnost i odgovornost i sačuvamo svoja vekovna ognjišta.

"Tu su naši Srbi sa Kosova i Metohije. Zamolili smo ih samo da se čuvaju i da budu staloženi, da sačuvamo mir, da sačuvamo stabilnost i da na tuđu aroganciju i bahatost odgovorimo onako kako pristojni ljudi uvek odgovaraju. Samo hoćemo da čuvamo svoje i ništa više. Tako da siguran sam da ćemo kao narod pokazati zrelost i da ćemo sačuvati svoja ognjišta", rekao je Vučić u video snimku objavljenom na Instagramu buducnostsrbijeav.

Sastanak je održan noćas, nakon što juče na razgovorima u Briselu nije postignut dogovor o rešsenju za krizu na KiM, pošto je Priština odbila sve predloge.

Komandant Kfora razgovarao sa Svečljom o situaciji na KiM

Komandant Kfora Anđelo Mikele Ristuća sastao se sinoć sa ministrom unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjaljom Svečljom, sa kojim je razgovarao o trenutnoj situaciji na KiM i tenzijama zbog nepostizanja dogovora u Briselu o pitanju registarskih tablica.

Ristuća je apelovao na sve strane da izbegavaju bilo kakve radnje koje bi mogle dovesti do pogoršanja situacije, saopštio je Kfor. On je pozvao sve strane da se ponašaju odgovorno i da aktivno učestvuju u održavanju bezbednosti.

Istakao je da je važno izbeći bilo kakvu ponovnu eskalaciju, nakon tenzija u avgustu. Ristuća ostaje u bliskom kontaktu sa svim glavnim sagovornicima, uključujući, komandanta Misije EU za vladavinu prava (EULEKS), predstavnike privremenih prištinskih institucija i bezbednosnih organizacija u Prištini, kao i načelnika Generalštaba Vojske Srbije, navodi se u saopštenju.

Kfor, kako se dodaje, ostaje na oprezu i nastavlja da sprovodi svoj mandat u okviru UN, sa svim svojim raspoloživim kapacitetima, za bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude na KiM, prema Rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: