Turska osveta za napad u Istanbulu: "Tražimo odgovorne" VIDEO

Turski avioni granatirali su dva sela koja su naseljena Kurdima na severu Sirije, izjavio je portparol Sirijskih demokratskih snaga (SDF).

Izvor: Jutarnji list, Tanjug

Nedelja, 20.11.2022.

12:41

Turska osveta za napad u Istanbulu:
EPA-EFE/YAHYA NEMAH

Turska je saopštila da planira da nastavi operaciju na severu Sirije protiv militanata Kurdistanske radničke partije (PKK) u Iraku koja je pokrenuta nakon smrtonosnog incidenta prošlog vikenda u Istanbulu.

Vlada je okrivila kurdske militante za eksploziju na aveniji Istiklal u Istanbulu 13. novembra u kojoj je poginulo šest ljudi, a povređeno je više od 80 ljudi.

Tursko ministarstvo odbrane objavilo je "da traga za odgovornima za napad" zajedno sa fotografijom borbenog aviona.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za eksploziju na prometnoj pešačkoj aveniji u Istanbulu, a PKK i SDF negiraju da su umešani.

Tursko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je uništeno 89 ciljeva, uključujući skloništa i skladišta municije, u vazdušnim napadima na baze kurdskih ekstremista na severu Iraka i severu Sirije.

Napadi su izvedeni na Kandilu, Asos i Hakurk u Iraku i Kobaniju, Tal Rifat, Cizire i Derik na severu Sirije, navodi se u saopštenju i dodaje da su među neutralizovanima takozvane vođe terorističke organizacije, prenose mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: