Rusima preti opasnost; Udružuju se Ukrajina, NATO i...

Ukrajina je saopštila da će zajedno proizvoditi i razvijati teško naoružanje i vojnu opremu sa najmanje šest država clanica NATO.

Izvor: B92

Subota, 19.11.2022.

15:34

Rusima preti opasnost; Udružuju se Ukrajina, NATO i...
Foto: Profimedia

Takođe uključujući i Poljsku, Češku, Francusku, Dansku i još nekoliko sa kojima su potpisani ugovori o neotkrivanju podataka.

"Stvaramo zajednička odbrambena preduzeća, gradimo linije za proizvodnju municije zatvorenog ciklusa, zajednički proizvodimo oklopna vozila i višestruke raketne sisteme i zajednički razvijamo novo oružje visoke tehnologije i za to koristimo postojeće objekte i novoizgrađene na sigurnim mestima“, saopštio je Ukroboronprom, objavio je Juromajdan pres.

Ukroboronprom je naveo da je pokrenuo proizvodnju municije kalibra 122 i 152 mm, kao i mina 120 mm po NATO tehnologiji, što bi, kako je istaknuto, trebalo da smanji zavisnost Ukrajine od artiljerijske isporuke iz inostranstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: