Turska: Napadamo

Nakon bombaškog napada u Instanbulu, Turska je otkrila da planira napad na Kurde u Siriji.

Izvor: B92

Utorak, 15.11.2022.

10:56

Turska: Napadamo
Tanjug/AP Photo/Ghaith Alsayed

Turska planira akciju na ciljeve u severnoj Siriji, nakon što završi prekograničnu operaciju protiv militanata Kurdistanske radničke partije (PKK) u Iraku, saopštio je danas visoki turski zvaničnik, nakon bombaškog napada u Istanbulu za koji je Ankara okrivila kurdske ekstremiste.

Turska je za eksploziju u ulici Istiklal u Istanbulu, u kojoj je u nedelju poginulo šest ljudi, a povređeno više od 80 njih, okrivila kurdske teroriste, prenosi Rojters.

Pretnje koje kurdski militanti i Islamska država predstavljaju Turskoj su neprihvatljive, rekao je turski zvaničnik, dodajući da će Ankara "na ovaj ili onaj način“ otkloniti pretnje duž svoje južne granice.

Turska je izvršila tri upada u severnu Siriju, protiv milicije sirijskih Kurda, za koju tvrdi da je krilo PKK, koju Ankara, Vašington i Evropska unija smatraju terorističkom organizacijom, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: