Rusi: Ubijte Putina

Antiruski aktivisti i nekadašnji moskovski političari okupili su se u Poljskoj kako bi govori o svrgavanju predsednika Vladimira Putina sa vlasti.

Izvor: B92, Dejli Mejl

Utorak, 08.11.2022.

14:50

Rusi: Ubijte Putina
Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO

Neki od njih čak smatraju da bi trebalo ubiti Putina.

"Dejli mejl" javlja da se ta grupa sastala u mestu Jablona u blizini Varšave, te da su na sastanku zaključili da su revolucija i građanski rat jedini načini da se skloni Putin sa vlasti, dok su neki čak išli u krajnost da bi trebalo da se ruski predsednik "likvidira".

Neki aktivisti su bili još radikalniji, te je advokat Aleksej Baranovski istakao da bi trebalo ubiti i one koji su ostali lojalni Putinu tokom rata u Ukrajini, prenosi poljski list "Gazeta Viborča".

Bivši ruski političar Vjačeslav Malcev istakao je da bi moglo da dođe u revolucije u RUsiji, s obzirom na to da su neki Putinovi protivnici već uključeni u "gerilsku borbu" sa ciljem da se okonča rat u Ukrajini.

"Glavni cilj je da Putin bude fizički eliminisan", kazao je na sastanku Malcev, koji je napustio Rusiji pošto ga je zvanični Kremlj optužio da je ekstremista. Međutim, drugi Putinovi protivnici su protiv plana da se ubije ruski predsednik, već smatraju da bi trebalo da bude izručen međunarodnim sudovima zbog ratnih zločina u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: