Planiran atentat na Aleksandra Vučića?

Srđan Lalić koji svedoči na suđenju kriminalnom klanu Belivuka i Miljkovića priznao je da su pričali i planirali ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: B92

Utorak, 08.11.2022.

18:01

Planiran atentat na Aleksandra Vučića?
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"U januaru 2021. Marko i Veljko su išli kod Zvicera povodom rođenja njegovog deteta. Pošto su od dela crnogorskih službi koje su pod kontrolom kavčana dobili informaciju da se sprema njihovo ubistvo, na aerodromu su se pojavili kao živi mamac, kako bi se pohapsili neki škaljarci", rekao je on i dodao:

"Dok su boravili tamo, a i posle sa oduševljenjem su govorili kako su ih vozili u naoružanim konvojima, kako deo službe stoji iza njih, kako bi to trebalo uspostaviti i ovde u Srbiji".

"Zvicer je obezbedio oko pet miliona evra i balističku pomoć dela tih službi koje su za svrgavanje političkih strukturi ovde u Srbiji, da se ovede neko podoban, ko bi radio u interesu klana", kaže Lalić. i dodaje:

"U tu svrhu su već i bila sprovođenja neka delovanja preko društvenih mera, ispisivanje parola. Najveću pepreku su videli u predsedniku. Bilo je dogovoreno da prvi veći protesti budu uz velike nemire, a sve u cilju pritiska na vladajuću strukturu. Bilo reči i oko atentata na predsednika. Bilo je reči o postavljanju eksplozivnih naprava na javnim površinama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: