Jedini Srbin u ROSU dao otkaz; Završen veliki skup Srba; "Ovo je Srbija", Policajci predali uniforme

U opštinama na severu Kosova i Metohije noć je protekla mirno posle poslednjih odluka Prištine i povlačenja Srba iz svih kosovskih institucija.

Izvor: B92

Nedelja, 06.11.2022.

07:59

Jedini Srbin u ROSU dao otkaz; Završen veliki skup Srba;
Foto: b92.net

U severnom delu Kosovske Mitrovice održava se skup kod Spomenika knezu Lazaru. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se večeras u 21 sat javnosti povodom najnovijih dešavanja i poteza Prištine.

Grupa policajaca simbolično je skinula uniforme. Premijerka Ana Brnabić kaže da su Srbi saterani u ćošak, a da samo žele primenu potpisanih sporazuma. Poručuje da će imati podršku Vlade Srbije.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić istakao je da Srbi napuštaju sve političke institucije - skupštinu i vladu privremene uprave u Prištini, kao i četiri opštine na severu KiM i pravosudne organe, policiju i administraciju.

Kako su saopštili nakon sastanka, odluke ostaju na snazi sve dok Priština ne počne da poštuje sporazume i međunarodno javno pravo, tj. dok ne povuče jednostranu odluku o preregistraciji tablica i ne formira Zajednicu srpskih opština.

Sve o dešavanjima na Kosovu i Metohiji pratite u Live Blogu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: