Oglasio se Stejt department o "Putin kreće": Ne primećujemo

SAD ne primećuju nijedan znak da se Rusija priprema da upotrebi nuklearno oružje, izjavio je danas portparol Bele kuće Džon Kirbi.

Izvor: B92

Sreda, 02.11.2022.

13:50

Oglasio se Stejt department o
Shutterstock/Mark Van Scyoc

Kirbi je naveo da nema poseban komentar na pisanje Njujork tajmsa da Rusija navodno priprema nuklearne napade, preneo je Rojters.

SAD kontinuirano prate korake Moskve nakon što je Rusija pomenula moguću upotrebu nuklearnog oružja, a trenutno nema indikacija da se takvo nešto priprema, istakao je Kirbi.

Podsetimo, američki mediji preneli su da su američke obaveštajne službe došle do podataka da su ruski vojni lideri nedavno razgovarali o upotrebi taktičkog nuklearnog oružja u Ukrajini.U tim razgovorima, kako je navedeno, nije učestvovao ruski predsednik Vladimir Putin.

Međutim, sama činjenica da šefovi Oružanih snaga Ruske Federacije razgovaraju o upotrebi nuklearnog oružja uznemirila je Bajdenovu administraciju jer pokazuje da su ruski generali izuzetno frustrirani neuspesima svojih snaga na bojnom polju i sugeriše da su Putinove pomalo nejasne pretnje o upotreba nuklearnog oružja možda neće biti potpuno prazna, preneo je Njujork tajms.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: