Vučić saopštio ko su ministri u novoj vladi VIDEO/FOTO

Nakon završetka sednice Predsedništva SNS obratio se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i saopštio ko su članovi nove vlade.

Izvor: B92

Nedelja, 23.10.2022.

08:57

Vučić saopštio ko su ministri u novoj vladi VIDEO/FOTO
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

"Razgovarali smo o aktuelnoj političkoj situaciji, sastavu nove vlade i onome što je za nas od presudnog značaja", rekao je Vučić.

"Upravo smo završili sednicu Predsedništva, na kojoj smo razmenili mišljenja. Neću da govorim previše o političkoj situaciju sem u nekoliko rečenica. Kada smo preuzeli vlast tamo 2012. godine, a ne mislim da je vlast ružna reč iako se pretvorila u ružnu reč. To je lepa reč. Promenili smo Srbiju i mnogo toga dobro uradili", započeo je Vučić.

Predsednik je potom saopštio tačke dnevnog reda.

"Predsedništvo je prihvatilo predlog Ane Brnabić o sastavu novog kabineta ", rekao je Vučić. "Čak 45 odsto su žene. Rekao sam vam da se nadam da naša stranka nikada neće postati neka od onih žutih stranaka, koje su postale biznis političke odganizacije", dodao je on.

On je doveo da je ponosan na neke od članova vlade, ali i na druge koji neće biti u novom sastavu. Posebno je naglasio važnost funkcije Marka Đurića.

"Biće pritisci po pitanju spoljne politike. Niko ne želi da razume našu poziciju, a žašto? Čim bi je neko razumeo to znači da naša pozicija nije dobra. Imamo podelu u Srbiji. Samostalno donosimo odluke, bez spoljnih faktora i bez tajkuna koji nikada neće odlučivati o budućnosti Srbije. Svi ti pritisci biće samo teži. Mi kod jednog dela Međumaodne zajednica budimo nečistu savest zbog svega što su nam uradili i oni će gledati da tu svoju nečistu savest operu kroz dogovor Beograda i Prištine. Ne može dogovor da bude vi Srbi ćete izgubiti sve. Niste više u mogućnosti da nas ponižavate kao što ste nas ponižavali decenijama. Suština naše politike je slobodna, nezavisna Srbija. Nekada ćemo donositi odluke koje bole, ali uvek ćemo ih sami donositi", naglasio je Vučić.

Spisak ministara u novoj vladi

"Ana Brnabić je na sednici predsedništva pročitala imena. Postoji još nekoliko nedoumica i to će do večeras ili sutra biti završeno. Ima ljudi i koji nisu iz stranke", rekao je Vučić.
Miloš Vučević, ministar odbrane

Siniša Mali, ministar finansija

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova i zamenik predsednika vlade

Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine

Rade Basta, ministar privrede

Jelena Tanasković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Irena Vujović, ministar za zaštitu životne sredine

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Dubravka Negre, ministar rudarstva i energetike

Maja Popović, ministar pravde

Aleksandar Martinović, ministar za upravu i lokalnu samoupravu

Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog

Bratislav Gašić, MUP

Tanja Miščević, ministar za evropske integracije

Branko Ružić, ministar prosvete

Jelena Begović, ministar za nauku

Danica Grujičić, ministar zdravlja

Nikola Selaković, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja

Darija Kisić, ministar za brigu o porodici

Husein Memić, ministar za turizam

Zoran Gajić, ministar sporta

Maja Gojković, ministar kulture

Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu

"Jedino kod nas ima žena i jedino smo ih mi predložili, ali smo napravili da će u vladi biti preko 45 odsto žena. Ja sam ponosan na tu činjenicu. Biće mnogo udara i na vladu, pa ću pokušati da budem gromobran koliko je to moguće, meni ništa ne mogu ionako mi je poslednji mandat. Boriću se da sačuvamo KiM i Srbiju netaknutom i da ona napreduje. Ja vladi želim mnogo uspeha i želim vam da radite vredno", završio je Vučić.
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg
Na sednicu je tokom jutra među prvima stigao ministar finansija Siniša Mali, a pristigla je i Ana Brnabić.

Pored njih tu su i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, Miroslav Čučković, Marija Obradović, Maja Gojković, Jadranka Joksimović, Tomislav Momirović, Nikola Selaković, Darija Kisić Tepavčević, Milenko Jovanov, Petar Petković...

Kako je saopštila SNS, sednica čije je početak planiran za 11 časova, biće zatvorena za javnost, a posle sednice planirane su izjave za novinare.
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: