Počela je Putinova osveta: Ukrajina gori FOTO/VIDEO

Ukrajina je pod raketnom vatrom. Ima informacija o udarima na mnoge gradove, izjavio je zamenik šefa kancelarije predsednika Ukrajine Kirilo Timošenko.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 10.10.2022.

08:50

Počela je Putinova osveta: Ukrajina gori FOTO/VIDEO
Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

On je još naveo da su u napadima povređeni civili, prenosi Interfaks Ukrajina.

Takođe, ukrajinski mediji prenose da u napadnutim gradovima odjekuju sirene za vazdušnu uzbunu celo jutro.

Eksplozije se jutros čuju u Dnjepru i Lavovu, prenosi Interfaks Ukrajina pozivajući se na objave na Telegramu.

Gradonačelnik Lavova Andrij Sadovi objavio je na Telegramu da će se škole danas zatvoriti, a nastava se odvija na daljinu. Kazao je i da je došlo do privremenih prekida mobilnih komunikacija.
Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky
Svi mediji su takođe preneli da su se u Kijevu čule nove eksplozije.

"Sputnjik internešenel" javlja da je u napadnutim gradovima aktivirana vazduhoplovna odbrana.

Šef regionalne vojne uprave Harkova Oleg Sinegubov saopštio je da su ruske snage garantirale Harkov. Naveo je da se u gradu čuju eksplozije i pozvao gradjane da ostanu u skoništima, prenosi Ukrinfom.

Ruske snage napale su Odesku oblast raketama i dronovima kamikazama, oborene su tri rakete i pet dronova, izjavio je šef regionalne vojne administracije Maksim Marčenko. Ukrajinski mediji preneli su da su ruske snage gađale i Slavjansk i Zaporožje.

Podsetimo, rano jutros granatiran je KIjev. U centru grada odjeknule su tri eksplozije, a prema prvim informacijama ima mrtvih i povređenih.
Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky
Svedoci javljaju da su se čule eksplozije u ruskom gradu Belgorodu.

Pogođen je i grad Harkiv, koji se nalazi u severoistočnoj Ukrajini, sa "tri projektila", rekao je gradonačelnik. Ihor Terehov je dodao da su projektili pogodili "objekt energetske infrastrukture". Rekao je i da je u nekim delovima grada nestala struja, a nema ni snabdevanja vodom.

Zapadni mediji smatraju da je reč o odmazdi ruskog predsednika Vladimira Putina zbog napada na Krimski most, koji povetzje to anektirano poluostrvo Ukrajine sa Rusijom.

Oglasio se Zelenski

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski apelovao je na građane da ne napuštajte skloništa.

"Vazdušna opasnost ne prestaje širom Ukrajine. Ima pogodaka projektila. Nažalost, ima mrtvih i ranjenih. Preklinjem vas: ne napuštajte skloništa", naveo je Zelenski na Telegramu, prenosi Interfaks Ukrajina.

On je ocenio je da Rusija pokušava da uništi Ukrajinu i zbriše je sa lica zemlje. " 229 dana pokušavaju da nas unište i zbrišu sa lica zemlje. Da unište naše ljude koji spavaju u kućama u Zaporožju. Da ubiju ljude koji odlaze na posao u Dnjepru i Kijevu“, napisao je Zelenski na Telegramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: