Kijev zasut raketama; Broje se mrtvi VIDEO/FOTO

Nove eksplozije u Kijevu, nakon tri koje su odjeknulo jutros u centralnom delu grada. Ima mrtvih i povređenih.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.10.2022.

08:14

Kijev zasut raketama; Broje se mrtvi VIDEO/FOTO
Foto: Tanjug/AP Photo/Adam Schreck

Prema najnovijim informacijama, stradalo je osam osoba, a više desetina osoba je povređeno. Međutim, strahuje se da taj broj nije konačan, jer se glavni grad Ukrajine i dalje raketira. Informacije sa terena pristižu iz minute u minut.

Prema jednoj od njih zatvoren je kijevski metro.

Gradonačelnik Kijeva kaže da je u glavnom gradu Ukrajine pogođena "kritična infrastruktura". "Nekoliko pogodaka u objekte kritične gradske infrastrukture", rekao je Kličko. "Ima žrtava. Sve službe na terenu rade."

Na tviteru je objavljeno i da je pogođena kijevska termo-elektrana.

Takođe, širom Ukrajine proglašena je vazdušna uzbuna.

Podsetimo, rano jutros gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je na Telegramu napisao da se čulo nekoliko eksplozija u Ševčenskovskom okrugu, prenosi Interfaks Ukrajina. Rojters je, pozivajući se na svedoka, prenosi da se oblak crnog dima diže iznad zgrada. Novinari stranih agencija međutim javljaju da su odjeknule tri eksplozije i to u centru Kijeva. Kako navode, detonacije su se čule oko 8.15 po lokalnom vremenu (7.17 po srednjoevropskom), prenosi Frans pres. Novinari agencije AP koji su čuli detonacije kažu da im izgleda kao da su izazvane raketnim napadima.

Sirene za vazdušnu uzbunu su se oglasile nekoliko desetina minuta pre detonacija. Za sada nepotvrđenim informacijama, koje su preneli novinari, pozivajući se na hitne službe, ima mrtvih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: