Stiglo objašnjenje: Bela kuća "pokriva" Bajdena?

SAD ne vide indicije da se Rusija sprema da odmah upotrebi nuklearno oružje i ne vide razlog za promenu stava o upotrebi ovog oružja, navodi Bela kuća.

Izvor: B92

Petak, 07.10.2022.

19:45

Stiglo objašnjenje: Bela kuća
EPA-EFE/Yuri Gripas / POOL

Oni su se oglasili nakon što je američki predsednik DŽozef Bajden pomenuo "nuklearni Armagedon".

"On je pojašnjavao ono o čemu smo govorili, a to je kako ozbiljno shvatamo ove pretnje iz Rusije", rekla je portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer novinarima, preneo je Rojters.

Bajden je juče izjavio da je rizik od nuklearnog uništenja sveta na najvišem nivou od kubanske raketne krize 1962. godine, pošto ruski zvaničnici govore o mogućoj upotrebi taktičkog nuklearnog oružja, u trenutku kada beleže značajnije neuspehe u osmomesečnom ratu u Ukrajini.

Američki predsednik je naveo da se svet nije suočio sa "mogućnošću Armagedona još od Kenedija i kubanske raketne krize."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: