"Treba ih naterati da mole za milost"

Pozivati Zapad na razboritost je beskorisno i nepotrebno, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 06.10.2022.

20:17

EPA-EFE/YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK POOL

On je naveo da ga treba prosto naterati da moli za milost u ekonomskom okršaju i okončati taj okršaj njegovom potpunom kapitulacijom.

On je, komentarišući osmi paket sankcija koje je Evropska unija uvela Rusiji istakao da Zapad opet nije uspeo da slomi rusku ekonomiju. Naglasio je da Rusija ima sve mogućnosti za dalji razvoj.

"Zapadne zemlje nikako da shvate da se ruska ekonomija adaptirala na sankcije i pokazuje održivost“, ocenio je Medvedev.

Političar je uporedio sankcije EU sa krugovima pakla i napomenuo da neprijatelji Rusije mogu i dalje da nastave da besne jer krugova ima devet pa imaju još rezervi. S druge strane, prema njegovim rečima, Zapad je maničnim sankcijama postigao naglo uništavanje cele arhitekture svetske ekonomije, Evropi preti recesija, dok će Sjedinjene Američke Države proći manje bolno.

"Zapad namerava da ide do kraja i da uvodi nove besmislena ograničenja, a posledice neselektivnih sankcija pogodiće sve zemlje. Bez normalne međunarodne trgovine haos i siromaštvo osetiće se u svim krajevima sveta“, zaključio je on.

Ruski zvaničnik smatra i da granična cena ruskog gasa još nije uvedena jer je Zapad očigledno shvatio da može zauvek ostati bez gasa.

Na sajtu Evorpske unije objavljeno je da je EU usvojila osmi paket sankcija protiv Rusije, koji uključuje ekonomske mere i personalna ograničenja protiv 30 fizičkih i 7 pravnih lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: