Putinova osveta? VIDEO/FOTO

Najmanje dve osobe su poginule, a pet ih je bilo zarobljeno u raketnom napadu na jednu stambenu zgradu Zaporožju.

Izvor: Dejli Mejl

Četvrtak, 06.10.2022.

15:25

Putinova osveta? VIDEO/FOTO
Foto: Tanjug/Ukrainian Emergency Service via AP

Zapadni mediji tvrde da su u pitanju ruske rakete koje su pogodile zgradu u gradu koji se nalazi u blizini najveće nuklearne elektrane u Evropi.

"Dejli mejl" ocenjuje da je u pitanju "osveta predsednika Rusije Vladimira Putina", pošto je do napada došlo samo nekoliko sati pošto je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio da je ukrajinska vojska uspela da stavi pod kontrolu još tri sela u regionu koji je od nedavno, zajedno sa oblastima Lugansk, Donjeck i Herson, priopojen Rusiji. Guverner Oleksandr Staruh naveo je da je mnogo ljudi spaseno iz višespratnice, među kojima je i trogodišnja devojčica, koja je prevezena u bolnicu.

Podsećanja radi, Zelenski je ranije danas rekao da su oslobođeni Novovoskresenski, Novohrihorivka i Petropavlivka, naselja koja se nalaze severoistočno od grada Hersona, prenosi Rojters.

Zapadni stručnjaci su u više navrata isticali da je upravo Hersonska oblast ključna za određivanje daljeg toka rata u Ukrajini, koji za sada ide u pravcu poraza Rusije.

Sve u vezi dešavanja u Ukrajini pratite iz časa u čas na Live blogu B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: