Uočeni su... Brza reakcija – podignuti lovci

Vojni avioni Južne Koreje hitno su uzleteli nakon što je uočeno 12 severnokorejskih aviona kako lete u borbenoj formaciji, izvestila je agencija Jonhap.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.10.2022.

14:04

Uočeni su... Brza reakcija – podignuti lovci
EPA/SONG KYUNG-SEOK/POOL

Pretpostavlja se da su vojni avioni Severne Koreje izvodili vežbu bombardovanja, prenosi Rojters.

Severna Koreja je ranije danas ispalila balističku raketu u pravcu istočne obale, saopštio je Generalštab južnokorejske vojske.

Najnovije lansiranje usledilo je nakon zajedničkih vojnih vežbi Juzne Koreje i SAD i povratka američkog nosača aviona u region, prenosi Rojters.

Pre dva dana, vazduhoplovne snage armija SAD i Japana izvele su zajedničke vežbe iznad Japanskog mora nakon što je Severna Koreja ispalila balističku raketu iznad Japana, saopštila je tada američka vojska.

Današnje lansiranje je šesto za 12 dana, a prvo od utorka prošle sedmice, kada je Severna Koreja ispalila raketu srednjeg dometa iznad Japana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: