"Kada se povlačimo, to znači da napredujemo"

Proruski lider Hersona Kiril Stremousov gostovao je na ruskoj državnoj televiziji Rusija 1 i izjavio da ruska vojska "kada se povlači, zapravo napreduje".

Izvor: index.hr

Sreda, 05.10.2022.

11:21

Foto: Profimedia

Novinarka je pitala Stremousova šta se dešava u Hersonu, regionu gde Ukrajinci poslednjih dana značajno napreduju u kontranapadu.

U svom odgovoru, Stremousov pokušava da umanji značaj ukrajinskog kontranapada i tvrdi da Ukrajinci trpe velike gubitke.

Pored toga, on je dao pomalo neobično objašnjenje za povlačenje Rusije sa nekoliko mesta u regionu.

"Zapamtite naš taktički manevar"

"Neprijatelji, zapamtite naš taktički manevar. Kada se povlačimo, to znači da napredujemo. Jutros nam je majka priroda pritekla u pomoć, Ukrajinci su se zaglavili u blatu, a naše vazduhoplovstvo je potom uništilo te naciste", rekao je Stremousov. ,

On, međutim, nije pojasnio kako to da povlačenje ruskih snaga u Hersonu znači napredovanje.

"U Hersonu, a ja sam trenutno u Hersonu, naša profesionalna vojska drži liniju odbrane i nema problema", rekao je Stremousov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: