Steže se obruč – oslobođeno ključno mesto; Rusi potisnuti, panično beže

Ministarstvo odbrane Velike Britanije saopštilo je u sredu da ukrajinska vojska uspešno napreduje na severoistoku i jugu Ukrajine.

Izvor: B92, Blic
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U Harkovskoj oblasti je konsolidovan značajan deo teritorije istočno od reke Oskil.

Sa političke strane, ruske lidere će sigurno zabrinuti činjenica da se ukrajinske jedinice približavaju granici Luganske oblasti, jednog od četiri regiona koje je Rusija nezakonito anektirala prošle nedelje.

Ukrajinska vojska oslobodila je Davidov Brid, važno selo u Hersonskoj oblasti, što je primoralo ruske snage na brzo povlačenje, piše Bi -Bi-Si .

Ministarstvo odbrane Ukrajine objavilo je snimak na kojem se vidi kako 35. brigada marinaca podiže ukrajinsku zastavu iznad Davidovog mosta.

Vest o oslobođenju ovog sela stiže posle medijskih izveštaja o drugim sličnim uspesima ukrajinske vojske u Hersonskoj oblasti.

Oslobodivši ključno mesto na severnoj obali Dnjepra, Rusi u panici ruše mostove do Hersona, prenosi Jutarnji list.

Rusija i dalje kontroliše grad Herson, ali se čini da se linija fronta sve više približava gradu. Ruska odbrambena linija severno od reke Dnjepar polako se urušava, a Rusi su u poslednjih 48 sati potisnuti više od 40 kilometara od mesta gde su se ukopali.

Visoki ukrajinski zvaničnici su rekli da u ruskoj vojsci vlada haos, da su potpuno demoralisani, a padom Davidovog Brida njihova situacija će biti još teža pošto su prekinute linije snabdevanja do Hersona. Iz Hersona stižu nepotvrđene vesti da Rusi u panici ruše mostove koji vode ka gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 587 idi na stranu