Hrvatski predsednik persona non grata?

Sarajevo -- Gradsko veće Sarajeva odložilo za narednu sednicu izjašnjavanje o deklaraciji kojom se hrvatski predsednika Zoran Milanović proglašava nepoželjnim u tom gradu.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
EPA-EFE/ Antonio Bat
EPA-EFE/ Antonio Bat

Kako prenose sarajevski i zagrebački mediji do odlaganja izjašnjavanja je došlo kako be se dokument kojim se Milanović proglašava za personu non grata doradio.

Deklaracije je ranije predložio gradski većnik Toni Vukadin iz stranke Narod i pravda, a u obrazloženju je naveo da se na taj korak odlučio jer do sada niko u BiH nije institucionalno reagovao na Milanovićeve uvredljive izjave o BiH pa je zaključio da bi trebalo da uradi barem Gradsko vjeće Sarajeva.

Vukadinov predlog deklaracije sadrži konstataciju kako Milanovićeve izjave štete odnosima dve države te kako njegovo ponašanje nije primereno predsedniku jedne evropske države.

U dokumentu takođe stoji da je Sarajevo otvoreno za sve ljude dobre volje, ali ne i za ove koji vređaju i prave štetu.

Gradsko veće, kako je predloženo, pozvalo bi Milanovića da svoje ponašanje promeni, a dok to ne učini bio bi nepoželjan i ako bi ipak došao u grad niko od zvaničnika gradske administracije ne bi se s njim sastao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu