Bes raste? Putinovi ljudi se zalažu za drastične mere; "Krvlju oprati sramotu"

Dvojica glasnih pristalica i saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina žestoko su kritikovala poslednje gubitke Rusije u Ukrajini.

Izvor: Blic
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ruski gubitak Limana posebno je iznervirao Ramzana Kadirova, lidera južne ruske republike Čečenije.

Kadirov, koga zbog zapaljivih izjava nazivaju i "Putinovim besnim psom" je u subotu sugerisao da bi Rusija trebalo da razmotri upotrebu malog taktičkog nuklearnog oružja u Ukrajini kao odgovor na gubitak.

"Nepotizam u vojsci neće dovesti ni do čega dobrog" rekao je Kadirov i dodao da komandantu ruskih snaga u toj oblasti treba oduzeti odlikovanja i poslati ga na liniju fronta sa oružjem da "krvlju speru sramotu".

On se zalaže za drastičnije mere.

"Ne znam šta Ministarstvo odbrane izveštava glavnokomandujućeg (Putina), ali po mom mišljenju treba preduzeti drastičnije mere", rekao je Kadirov.

Njemu je na tu izjavu sa oduševljenjem odgovorio šef privatne vojske Vagner, poznat i kao Putinov kuvar.

"Ramzane, ti si zakon, čoveče! Sve ove kurve treba poslati bosonoge na front sa automatskim puškama", dodao je Prigožin.

Na pitanje da li njegove reči treba smatrati kritikom Ministarstva odbrane, Prigožin je ironično odgovorio "ne daj Bože".

"Ove izjave nisu kritika, već samo izraz ljubavi i podrške", rekao je Prigožin.

Kadirov je inače objavio na Telegramu i da bi poslao svoje maloletne sinove u rat u Ukrajinu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U međuvremenu je na Kadirovljeve izjave odgovorio i Dmitrij Peskov, portparol Kremlja.

Rusija može da koristiti nuklearno naoružanje samo u skladu sa odredbama svoje nuklearne doktrine, izjavio je Peskov.

"Smatramo da je upotreba nuklearnog naoružanja moguća na osnovu onoga što je navedeno u našoj relevantnoj doktrini ", objasnio je on.

Kako je rekao, regionalni lideri Ruske Federacije imaju pravo da iskažu sopstveno mišljenje, ali je poručio da čak ni u teškim trenucima emocije ne bi trebalo da se uzimaju "zdravo za gotovo".

"Ramzan Kadirov, je, kao što znate, od samog početka specijalne vojne operacije učinio veoma mnogo i doprineo je našoj kampanji. I on to nastavlja da čin ", istakao je portparol Kremlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 587 idi na stranu