Ukrajina se širi – dobija još teritorije? "Spremni smo"

Predsednica Moldavije Maja Sandu je izjavila da je njena zemlja spremna da na nekoliko godina preda Ukrajini na korišćenje deo teritorije.

Izvor: B92, Sputnjik

Utorak, 04.10.2022.

16:25

Ukrajina se širi – dobija još teritorije?
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Ona je to rekla tokom razgovora s ruskim prankerima Vovanom i Leksusom, misleći da razgovara s premijerom Ukrajine Denisom Šmigaljom.

"Znate, kada sam bila u Kijevu, razmatrali smo pitanje na temu sela Giurgiulesti (u Kaguljskom rejonu Moldavije, na granici sa Rumunijom i Ukrajinom) i istupili smo sa predlogom. Vaši ljudi su došli i pogledali teritoriju, koju smo spremni da vam ustupimo, za sada se trudimo da u potpunosti rešimo pravna pitanja na temu luke. Međutim, možemo vam predložiti zemlju koju možete da koristite u narednih nekoliko godina", rekla je Sandu u razgovoru s ruskim prankerima.

Ona je to predložila, nakon što su tehnički eksperti došli i pogledali teritoriju, ali odgovor vlasti u Moldaviji nisu dobili.

"Mene zanima, da li vas i dalje interesuje ovaj predlog ili ste našli neko drugo rešenje", rekla je Sanduova u obraćanju "ukrajinskom premijeru".
Blogeri su video objavili na Telegramu.

Administracija predsednice Moldavije je saopštila da je video snimak razgovora Maje Sandu sa ruskim prankerima falsifikat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: