Eksplozija u bugarskoj fabrici oružja, troje mrtvih

Najmanje tri osobe poginule su u eksplozijama koje su potresle fabriku naoružanja Arsenal u Kazanlaku, javljaju bugarski mediji.

Izvor: RTS

Utorak, 04.10.2022.

13:47

Eksplozija u bugarskoj fabrici oružja, troje mrtvih
Ilustracija: Depositphotos/vectorfusionart

Opozicija je, ranije, tvrdila da se iz oružje iz ove fabrike tajno prevozi u Ukrajinu, što je vlast demantovala, prenosi RTS.

Dve snažne eksplozije potresle su fabriku naoružanja Arsenal u Kazanlaku, javljaju bugarski mediji, navodeći da još uvek nije poznat razlog nesreće.

U eksplozijama su poginule najmanje tri osobe, dok je još nekoliko povređeno.

Na mesto eksplozije odmah su upućene spasilačke ekipe i hitna pomoć.

Fabrika naoružanja Arsenal pominjana je pre nekoliko meseci u žestokoj razmeni optužbi između vlasti i opozicije, koja je tvrdila da se automatske puške i municija iz Kazanlaka, tajno, prevoze u Ukrajinu.

Tadašnja bugarska vlada je ove tvrdnje odbacila kao neosnovane.

Opozicija je Kazanlak navela kao jednu od tačaka na kojima se oružje utovara u kamione, odakle se preko Poljske, isporučuju ukrajinskim oružanim snagama.

U fabrici Arsenal zaposleno je oko 5.000 ljudi, koji proizvode bugarske verzije "kalašnjikova", bacače granata, minobacače, protivavionske topove i razne vrste municije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: