Putin u bunkeru, upozorio porodicu?

Ruski predsednik Vladimir Putin navodno sprema ključne odluke o eventualnom nuklearnom napadu u bunkeru daleko od Moskve, tvrde zapadni mediji.

Izvor: B92

Utorak, 04.10.2022.

12:47

Putin u bunkeru, upozorio porodicu?
Foto: EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Kako pišu mediji, Putin, koji će u petak proslaviti 70. rođendan, upozorio je članove porodice, među kojima je i njegova navodna partnerka Alina Kabajeva (40), da postoji mogućnost da će doći do brze evakuacije.

"Dejli mejl" piše, pozivajući se na navode Telegram kanala "General SVR", da Putin smatra da je u bunkeru bezbedan od eventualnih napada zapadnih zemalja, a glavni rukovodioci njegovog kabineta i bezbednosnog aparata biće prebačeni na tajnu lokaciju.

Ovaj kanal tvrdi da kruže informacije da Putin ima akutne zdravstvene probleme, ali uprkos tim navodima, nema potvrda o tome o čemu je svojevremeno govorio i šef CIA.

Nema mesta za Medvedeva

Pretpostavlja se da Putin ima nekoliko bunkera u Sibiru, među kojima je jedan na Jamaliji, i još jedan u Altajskim planinama.

"Porodice i prijatelji šefova države biće ranije prebačeni u bunker", navodi se na Telegramu na kanalu "General SVR".

"Dejli mejl" navodi dalje da je Putin navodno naredio da u slučaju nuklearne pretnje bude evakuisan "neophodni minimum" ruskog rukovodstva.

"To uključuje premijera Mihaila Mišustina, predsednika parlamenta Vjačeslava Volodina, glavnog tužioca, članove Saveta za bezbednost, ali ne i nekadašnjeg predsednika Rusija Dmitrija Medvedeva kao i ključne ljude njegove administracije i tri bezbednosne i obaveštajne službe – FSB, FSO i SVR sa njihovim porodicama", piše ovaj portal.

Pretpostavlja se da ministarstvo odbrane ima bunkere na Uralu. Takođe, postoje navodi da će biti evakuisane Putinove ćerke Marija Voroncova (36) i Katerina Tihonova, zajedno sa njihovim partnerima i decom.

Luiza Rozova (19), za koju se priča da je Putinova vanbračna ćerka, navodno nije pozvana u bunker, kao ni njegov sin iz prethodne veze.

Rozova je ćerka multimilonerke (47), koja je navodno vlasnica dela Ruske banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: