Odgovor iz Srbije: Nešto ne mogu da se setim da je Ukrajina...

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagovao je na izjavu ukrajinskog ambasadora Volodimira Tolkača.

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.10.2022.

08:05

Odgovor iz Srbije: Nešto ne mogu da se setim da je Ukrajina...
Shutterstock/ Andreas Wolochow

Kako je navedeno u saopštenju, Vulin je rekao da ne može da se seti ukrajinskog zahteva za posebnu sednicu SB UN ili uvođenja sankcija agresorima na Srbiju.

"U NATO bombardovanju su stradale desetine srpskih dečaka i devojčica. Ne mogu da se setim ukrajinskog zahteva za posebnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija ili uvođenja sankcija agresorima na Srbiju. Nije kasno da Ukrajina i sve zemlje koje traže suđenje za ratne zločine u ukrajinsko-ruskom sukobu, zatraže da se sudi i ubicama srpske dece u NATO agresiji, ratni zločin ne zastareva, eto prilike da se pokaže principijelnost", naveo je u saopštenju ministar Vulin, komentarišući, kaže se u saopštenju, navode ambasadora Ukrajine u Beogradu Volodimira Tolkača za N1, da u Kijevu sve teže razumeju argumente Srbije da ne uvede sankcije Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: