Tragičan bilans stampeda u Indoneziji: Pregaženo 32 dece VIDEO/FOTO

Vlada Indonezije saopštila je danas da je 32 dece izgubilo život u jezivom stampedu na fudbalskoj utakmici u Indoneziji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Dicky Bisinglasi
Tanjug/AP Photo/Dicky Bisinglasi

Prvi podatak bio je da je sedamnaestoro dece stradalo, međutim, pokazalo se da je tokom vikenda za nama taj broj skoro duplo veći.

Deca koja su poginula starosti su od 3 do 17 godina, preneo je Rojters.

"Moja porodica i ja nismo mislili da će ovako ispasti", rekla je Enda Vahjuni, starija sestra dvojice dečaka, Ahmada Kahija (15) i Mihameda Farela (14, koji su izgubili život u stampedu.

"Voleli su fudbal, ali nikad nisu uživo gledali aremu naAremu na stadionu Kandžuruhanu, ovo im je prvi put", dodala je očajna devojka.

Podsetimo, na fudbalskoj utakmici u Indoneziji tamošnja dva najveća kluba došlo je do velike tragedije. Prema poslednjim izveštajima život je izgubilo 125 ljudi, a oko 200 ih je lakše ili teže povređeno.

Tanjug/AP Photo/Trisnadi
Tanjug/AP Photo/Trisnadi

Deca su bila uzrasta od tri do 17 godina, preneo je Rojters. Najmanje 125 osoba je poginulo, a 323 su povređene u stampedu u nedelju na fudbalskom stadionu u indonežanskoj provinciji Istočna Java.

Do haosa je došlo tokom sukoba dva najveća indonežanska kluba Areme i Persebaje (2:3) u koji se umešala policija. Pripadnici snaga bezbednosti ispalili su suzavac i onda je nastao pravi stampedo.

Pristalice domaćih su utrčale na teren i krenuli ka gostujućim navijačima, pa je policija morala da reaguje. Ljudi su panično bežali, a u svem tom haosu navijači su ili izgaženi ili su se ugušili prenele su lokalne vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 587 idi na stranu