Tragičan bilans stampeda u Indoneziji: Pregaženo 32 dece VIDEO/FOTO

Vlada Indonezije saopštila je danas da je 32 dece izgubilo život u jezivom stampedu na fudbalskoj utakmici u Indoneziji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 03.10.2022.

11:16

Tragičan bilans stampeda u Indoneziji: Pregaženo 32 dece VIDEO/FOTO
Tanjug/AP Photo/Dicky Bisinglasi

Prvi podatak bio je da je sedamnaestoro dece stradalo, međutim, pokazalo se da je tokom vikenda za nama taj broj skoro duplo veći.

Deca koja su poginula starosti su od 3 do 17 godina, preneo je Rojters.

"Moja porodica i ja nismo mislili da će ovako ispasti", rekla je Enda Vahjuni, starija sestra dvojice dečaka, Ahmada Kahija (15) i Mihameda Farela (14, koji su izgubili život u stampedu. "Voleli su fudbal, ali nikad nisu uživo gledali aremu naAremu na stadionu Kandžuruhanu, ovo im je prvi put", dodala je očajna devojka.

Podsetimo, na fudbalskoj utakmici u Indoneziji tamošnja dva najveća kluba došlo je do velike tragedije. Prema poslednjim izveštajima život je izgubilo 125 ljudi, a oko 200 ih je lakše ili teže povređeno.
Tanjug/AP Photo/Trisnadi
Deca su bila uzrasta od tri do 17 godina, preneo je Rojters. Najmanje 125 osoba je poginulo, a 323 su povređene u stampedu u nedelju na fudbalskom stadionu u indonežanskoj provinciji Istočna Java.

Do haosa je došlo tokom sukoba dva najveća indonežanska kluba Areme i Persebaje (2:3) u koji se umešala policija. Pripadnici snaga bezbednosti ispalili su suzavac i onda je nastao pravi stampedo.

Pristalice domaćih su utrčale na teren i krenuli ka gostujućim navijačima, pa je policija morala da reaguje. Ljudi su panično bežali, a u svem tom haosu navijači su ili izgaženi ili su se ugušili prenele su lokalne vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: