Ko je pobedio? Dodik priznao VIDEO

Kandidati za predsednika Republike Srpske proglasili su pobedu na izborima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.10.2022.

01:11

Ko je pobedio? Dodik priznao VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Radivoje Pavicic

Kandidat PDP i SDS Jelena Trivić proglasila je večeras pobedu na Opštim izborima u BiH za predsednika Republike Srpske i poručila da je "ovo pobeda naroda" i da je ostvareni rezultat nedostižan.

"Kao što sam mnogo puta rekla ovo ne treba da bude moja lična pobeda, ovo treba da bude pobeda Republike Srpske", rekla je Trivićeva i istakla da je ova "utakmica" bila najinteresantnija zbog značaja te pozicije, ali i zbog toga što su u njoj učestvovali Milorad Dodik i ona.

"Kao tim izneli smo jednu jako napornu I tešku kampanju, ali sam verovala u Boga I narod Srpske, da je nakon dugotrajnog robovanja I loše vladavine ipak uspeo da prosudi šta je dobro, a šta nije", rekla je.

Poručila je da je ono što građani mogu da očekuju jeste da je ona Srpkinja, ali da će biti predsednik svih naroda, te da pod zastavom Srpske ima mesta za sve.

"Pratićemo nacionalnu politiku koja se kreira u Beogradu i nikada nećemo uraditi ovo što je Dodik uradio sa Milanovićem... Učinićemo našu politiku u ekonomskom pogledu nezavisnom u složenoj strukturi BiH", rekla je Trivić.

Kompromise će, kazala je, praviti tamo gde oni budu mogući, ali će kompromise morati da prave i drugi, jer BiH može da ostane samo na bazi kompromisa I konsenzusa.

Poručila je da je to apel onima koji će predstavljati druge narode u BiH.

Rekla je da Republika Srpska nestaje.

"Republika Srpska će biti ponosna I večna kada nas bude više i vise, niko nije čuvar RS, naša misija je da stvorimo pretpostavke da ljudi ostaju ovde I da stvaraju, a to je posao I posao...", kazala je.

Učiniće, istakla je, sve da ispuni ključno obećanje a to je konačan obračun sa kriminalom I korupcijom, što će, kazala je, raditi sa veliki zadovoljstvom.

"Mirno I hladno idemo u ono što nas čeka I ovo je tek početak pobeda u miru. Temelji srpske su u Jasenovcu, ali treba da naučimo da pobeđujemo u miru, a pobeda znači jača ekonomija, bolje zdravstvo, obrazovanje I pobeda nad korupcijom", poručila je Trivićeva.

I Dodik proglasio pobedu

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
Sa druge strane, lider SNSD-a i kandidat te stranke za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da ima nedostižnu razliku za tu poziciju.

Ipak, dodao je da ne može da kaže da je to pobeda, već je dovoljno ozbiljan da sačeka rezultate.

"Mi smo na mestu predsednika RS u značajnoj prednosti za koju mislimo da je nedostižna", naveo je Dodik.

On je rekao da je trenutni rezultat 247.000 glasova za njega, dok prema njegovim rečima Trivićeva ima 229.000.

Rekao je da su izbori sprovedeni fer i korektno, a da je SNSD postigao svoj maksimalni rezultat, ističući da je nesumnjiva pobeda Željke Cvijanović za poziciju srpskog člana Predsedništva BiH.

Dodik je rekao da je u Banjaluci izgubio, ali da je u Republici Srpskoj pobedio.

SNSD, što se tiče poslaničkih lista, kako je rekao Dodik, ima više nego sve partije zajedno.

Komentarišući slavlje PDP, Dodik je rekao da je on pobednik izbora te da ne zna šta je njima u glavi.

"Tačno je da su pobedili u Banjaluci, ali nisu u Republici Srpskoj", rekao je Dodik.

On je rekao da prema nepotpunim rezultatima koalicija ima 62 poslanika.

Govoreći o nametnutim izmenama Izbornog zakona, Dodik je rekao da to govori koliko je BiH nakaradna država, istovremeno nazivajući Visokog predstavnika kukavicom.

On je rekao da će izborom Denisa Bećirovića za člana Predsedništva BIH, lakše odvojiti Republiku Srpsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: