"Kriminalne aktivnosti ne mogu se suzbiti odjednom - nastavljamo"

Crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je danas da se sve kriminalne aktivnosti ne mogu suzbiti odjednom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Istakao je da je ono što je urađeno u prethodnom periodu dokaz da se stvara drugaciji imidž od onog da je Crna Gora švercerska država.

Abazović je, u razgovoru sa poslanikom Evropskog parlamenta Tomasom Vajsom, rekao da je Crna Gora postigla značajan napredak u borbi protiv šverca cigareta i droge, što je veoma važno za proces integracije u EU, prenele su Vijesti.

Samo vladavina prava i puno poštovanje Ustava i zakona može Crnu Goru učiniti uspešnom evropskom državom, istakao je Abazović.

Vajs je ocenio da je Abazović veoma hrabar jer je preduzeo korake da spreči krijumčarenje cigareta, što čini ulazak Crne Gore u EU još bržim.

Abazović je danas sa kopredsedavajućim Zelenih Evrope i poslanikom u EU parlamentu Tomasom Vajsom posetio Luku Bar i Slobodnu zonu te luke.

Aktivnosti na suzbijanju šverca cigareta se nastavljaju

Predsednik crnogorske vlade u teničkom mandatu Dritan Abazović poručio je danas da neće podneti ostavku, da su rezultati rada vlade posebno u borbi protiv organizovanog kriminala enormni, a onima koji to od njega traže poručio je da tu vrstu odgovornosti moraju da traže na nekoj drugoj adresi.

Komentarišući sinoćnje privođenje direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića i sumnje tužilaštva da jedan kamion sa cigaretama namenjenim uništavanju nije stigao na lokaciju, Abazović je rekao da to treba da utvrde nadležni organi.

"Aktivnosti na suzbijanju šverca cigareta se nastavljaju bez restrikcija puna podrška Specijalnom tužilaštvu, Specijalnom policijskom odeljenju i svim drugim koji učestvuju....", rekao je Abazović i istakao da je uništavanje robe, konkretno zaplijenjenih cigara, uništavanje finansijskih resursa organizovanih kriminalnih grupa.

Dodao je da će "oni sada na sve načine, pre nego što se roba uništi, verovatno nastaviti pokušaje da deo robe nekako spasu, vrate u svoje vlasništvo", prenele su podgoričke Vijesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu