Rusija crta novu mapu Evrope? Oglasila se Zaharova

Marija Zaharova ocenila je danas da su smešne izjave koje se plasiraju u evropskim zemljama da je Rusija odlučila da "nacrta novu mapu Evrope".

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY/ HANDOU
EPA/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY/ HANDOU

"A pridike o prekrajanju granica koje se šalju s druge strane okeana pođednako su smešne", izjavila je Zaharova i ukazala da je NATO bombardovanje SR Jugoslavije bilo podrška preoblikovanju granica Srbije i kockanju SAD sa nezavisnošću Kosova, prensi TAS S.

Ona kaže i da je dirnuta tvrdnjama koje stižu sa zapada o tome kako je Rusija odlučila da crta novu mapu Evrope. "Smešno je što se ova ideja izgovara u Nemačkoj koja svoje trenutne granice ima zahvaljujući sličnom crtanju novih granica krajem 1980-ih.

Nije na Berlinu da govori o bilo kakvom preoblikovanju granica s obzirom na strahote (Drugog svetskog rata) koje se pamte i ne smeju biti zaboravljene", napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ona je kao smešne ocenila i izjave koje stižu iz nekih istočnoevropskih zemalja koje su suverenitet stekle tokom poslednjih decenija isključivo kroz preoblikovanje granica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 587 idi na stranu